top of page

 

 

Klankontmoetingsdag 31 oktober

Dit keer was er geen specifiek thema en had niemand de leiding.

Zoals afgesproken via de app opende Rijk de deur en zouden we de invulling van de dag vanzelf laten ontstaan. En deze formule werkte naar mijn idee perfect. Zonder enig overleg ontstond een netwerkbijeenkomst, waarbij in de groep ervaringen gedeeld werden. In de ochtend onder andere over het werken met mensen met dementie en de verschillen tussen de opleidingen van Peter Hess en Soundfulness.

Na de lunch rond thema’s als stervensbegeleiding, uitvaartrituelen en hoe je nu de omslag kunt maken om ‘van je klankwerk te kunnen leven’.

 

Ook werd het idee besproken om als Klankwerk Nederland het gesprek aan te gaan om een volgende keer met live-klanken mee te doen met De grote Schijn - dat is een magische klank- en lichtshow die je al wandelend in een donker bos beleeft (https://degroteschijn.nl in Rotterdam en Arnhem). Lisette liet er prachtige foto’s van zien. Voor iedereen was dit waardevol.

Zowel ‘s morgens als ‘s middags gingen de gesprekken vanzelf over in een klankestafette. De klanken waren diep, de oceandrum deed veel, in de middag was er verstilling en gesnurk. Iedereen had het kennelijk nodig om na een intensieve week op te laden.
Voor mij was het een topdag. Ik vind het altijd al heerlijk om te sparren met collega’s, maar deze keer verliep dat zo organisch. En voor een eenpitter die altijd in haar eentje aan het werk is in zorginstellingen is samen klank maken iets heel bijzonders, ik kan daar intens van genieten. En dan ook nog eens heerlijk op een matje kunnen liggen en eindelijk eens een keer zelf klank te mogen ontvangen. Het was een dag om opnieuw te ervaren dat geven en ontvangen in feite hetzelfde is. Hoe we elkaar kunnen voeden, met en zonder klanken. Dit is waarom ik lid ben van Klankwerk Nederland.
 
Ange
bottom of page