top of page
Klankdag 12 mei

 

Deze klankdag stond in het teken van de Chinese 5 elementen, Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water.

Er waren 10 deelnemers deze dag met een leuk aantal nieuwe gezichten die meekwamen met onze leden en een paar deelnemers uit de Soundfulness periode. 

 

Deze klankdag hadden Rijk Baron en ik, Maarten de Vries, ingedeeld in een workshop-achtige sfeer. We gaven de gelegenheid om kennis te nemen van het karakter van de elementen apart en de invloed die ze kunnen hebben op je dagelijks leven door middel van: Jaargetijde, klimaat, kleur, organen, zintuigen, smaak, emotie en natuurlijk de klanktoon.

De deelnemers kregen een vragenformulier waaruit te concluderen was welk element voor hen van toepassing was.

 

Alle 5 de elementen waren tentoongesteld op een klein doek met de element-kleur waarop het element in materiele vorm lag en men kon ervan proeven, zodat je meer kon gaan voelen wat “jou” element kan toevoegen aan je beleving van deze klankdag.

Uiteraard stond het “klanken” of klinken centraal en dat kon men ervaren door een paar fysieke oefeningen. Daarbij werd met je stem een geluid gemaakt in overeenstemming met het element, zodat je lijf vanuit de essentiële intentie mee kon doen/voelen.
Met een aantal van onze instrumenten, waarvan we eerst de overeenkomstige toon hadden bepaald, konden de deelnemers de element-toon in zich opnemen.

In tweetallen speelden we daarna met en voor elkaar om te ervaren hoe jouw element zich openbaarde en inspireerde. Verrassende openbaringen kwamen daarbij aan het licht en

er werd nieuwe inspiratie opgedaan. Suggesties kwamen er ook van de deelnemers hoe in de toekomst meer hiervan toegepast zou kunnen worden bij klanksessies/belevingen.

Bedankt prachtige deelnemers, er kunnen nieuwe ontdekkingen gedaan worden.

 

Tot een volgende keer(ontdekking), Rijk Baron en Maarten de Vries.

5 elementen.jpg
IMG_1515.JPG
IMG_1542.JPG
IMG_1535.JPG
bottom of page