top of page
1534757642_ange-foto4.jpg

Klank en Ruimte

Ange van Ommen

Walstein 27 3848 AN Hardewijk

tel: 0341-424329

Website www.klankenruimte.nl

mailadres: ange@klankenruimte.nl

Ange van Ommen

Sinds 2014 heb ik een praktijk 'Klank en Ruimte', waarbij ik me specifiek richt op mensen met dementie en hun mantelzorgers. Ik draag zo bij aan de kwaliteit van leven van mensen met dementie, thuis of in een zorginstelling. Mijn zorgbouw achtergrond heeft daarbij veel meerwaarde. Ik heb de doelgroepen en het klimaat binnen zorginstellingen goed leren kennen en kan ik daar specifiek op inspelen. Inmiddels ben ik ook ervaringsdeskundige als mantelzorger van een moeder met dementie.
Voor mensen met dementie is klank een goede manier om contact te maken. De uitwerking is vaak heel verrassend: klanken roepen herinneringen op, praters verstillen, verstilden maken contact en onrust maakt plaats voor alertheid.


De film geeft een indruk hiervan. https://klankenruimte.nl/klankontspanning-bij-dementie-wzf/
Ik betrek mantelzorgers graag bij mijn klankwerk. Klankontspanning kan waardevol zijn in het contact met degene waar je voor zorgt. In een ziekteproces, waarin steeds meer wegvalt is het goed de nadruk te leggen op wat wél kan. Samen genieten van klank is een van die dingen. Er is dan een woordeloos contact van hart tot hart. Ook werk ik individueel of in groepen met mantelzorgers. Daarbij gaat het om ontspannen, even een moment voor jezelf in een vaak hectisch leven.

Om mantelzorgers nog beter te kunnen ondersteunen volg ik op dit moment een tweejarige opleiding Mindful Coachen aan de Academie voor open Bewustzijn. De zachte en helende klanken verdiepen de coaching en geven ontspanning, ze laten gemakkelijker voelen waar de stress en de achterliggende angst of beperkende overtuigingen vandaan komen.

1534757642_ange-foto11.jpg
1534757642_klankenruimtelogo.jpg
bottom of page